دانستنی های غذا و سرو آن در هواپیما
دانستنی های غذا و سرو آن در هواپیما
ابتدا باید بگوییم غذایی که در یک هواپیما سرو می شود توسط افرادی که تحت استخدام همان شرکت هواپیمایی مربوط هستند تهیه و آماده می گردد . در واقع هر شرکت هواپیمایی کترینگ تهیه غذای مخصوص خودشان را دارند . سرو غذا در هواپیما به نوع پرواز ، ساعت پرواز و کلاس پروازی بستگی دارد و لازم به ذکر است که کیفیت غذای هر شرکت هواپیمایی با شرکت هواپیمایی دیگر و هر کلاس پروازی با کلاس پروازی دیگر کاملا متفاوت است .
انواع وعده های پذیرایی در هواپیما
به تناسب زمان و مدت پرواز برای مسافران وعده های غذایی شامل صبحانه ، ناهار ، شام و میان وعده در نظر گرفته شده است که به صورت بسته بندی یا مفصل در ظروف زیبا با چیدمان خاص سرو می شوند .
خوب است بدانید هیچ آشپزخانه و آشپزی در هواپیما وجود ندارد و تمام غذاها به لحاظ بهداشتی ، سلامتی و امنیتی در روی زمین تهیه می شوند زیرا وجود شعله آتش می تواند خطری جدی برای هواپیما و مسافران محسوب شود بنابراین تمام ایرلاین ها فقط فرهای مخصوص جهت گرم نگه داشتن غذا تا زمان سرو در هواپیما دارند . بعد از سرو غذا چنانچه تحت هر شرایطی غذایی در پرواز باقی بماند باید دور ریخته شوند .
سرو غذا در کلاس های پروازی فرست و بیزنس اغلب در ظروف زیبا و شیک همراه با کارد و چنگال نفیس ، نمک و فلفل پاش و ارائه حوله گرم می باشد در حالی که در کلاس های اکونومی ظروف و کارد و چنگال ها پلاستیکی هستند و نمک و فلفل به صورت بسته بندی و به جای حوله گرم دستمال کاغذی یا دستمال مرطوب به مسافر داده می شود .
منو غذاهای خاص در هواپیما
امروزه مردم به دلایل گوناگون از جمله سلامتی ، رژیم های شخصی ، مذهبی و ... به دنبال غذاهای خاص خود می باشند . و ایرلاین ها هم معمولا این نکته را به خاطر رضایت مسافران خود در نظر می گیرند و اغلب در منو خود غذاهای جایگزین را نیز می گنجانند . به عنوان مثال غذا برای افراد مبتلا به آلرژی ، غذاهای حلای برای افراد مذهبی ، غذاهای پرهیزی ( بدون نمک و چربی ) برای افرای مبتلا به دیابت و فشار خون ، غذای مخصوص برای گیاهخواران ، غذای کودکان و البته غذاهای بدون لبنیات برای افراد مبتلا به عدم تحمل لاکتوز . مسافران باید غذاهای جایگزین را حد اقل 48 ساعت قبل از پرواز به ایرلاین سفارش دهند .
سرویس دهی استاندارد و مفید
یک سرویس دهی استاندارد جهت سرو غذا در هواپیما به عواملی مثل تناسب پذیرایی با طول مدت پرواز ، نحوه سرویس دهی و ارائه ظروف متناسب با کلاس پروازی ، آماده سازی و گرم نگه داشتن حجم بالا غذا و در آخر جلوگیری از فاسد شدن غذاها می باشد . تمام شرکت های هواپیمایی در جهان برای حفظ سلامت مسافران خود قوانین سختگیرانه ای در باره تهیه ، نگهداری و سرو غذا را دارند .
زمان سرو وعده های غذایی در هواپیما
شاید برای شما هم اتفاق افتاده باشد که هنگام تهیه بلیت با اصطلاحاتی مثل Late evening ، Lunch time ، Early Morning روبه رو شده باشید .
- Early Morning همان بازه زمانی 04:30 الی 05:30 بوده که وعده غذایی مسافر شامل صبحانه است .
- Lunch Time بازه زمانی 11:30 الی 15:30 بوده که وعده غذایی ناهار برای مسافران سرو می شود .
- Late Evening بازه زمانی بین 23:30 الی 04:30 که وعده غذایی مسافر شامل صبحانه است .
- وعده پذیرایی شام بین ساعات 18:30 الی 23:30 برای مسافر سرو می شود .
- میان وعده صبح در بین ساعت 09:30 الی 11:30 می باشد .
- و میان وعده بعد از ظهر بین ساعت 15:30 الی 18:30 سرو می شود .