معرفی شرکت هواپیماسازی بوئینگ
معرفی شرکت هواپیماسازی بوئینگ
شرکت بوئینگ ( Boeing ) یک شرکت چند ملیتی امریکایی است که دفتر مرکزی آن در شهر شیکاگو ایالت الینوی قرار دارد . این کمپانی در تاریه 15 / July / 1916 در شهر سیاتل ایالت واشنگتن توسط ویلیام ادوارد بوئینگ (William Edward Boeing ) افتتاح شد .
ویلیام ادوارد بوئینگ ( موسس کارخانه هواپیما سازی بوئینگ ) در دانشگاه ییل ( Yale University ) به تحصیل در رشته صنعت چوب پرداخت و بعد آن نیز در کسب و کار چوب و خرید و فروش الوار پرداخت و از این راه درآمد خوبی را کسب نمود و در شرکت Greenwood طراحی قایق را تجربه کرد تا اینکه در سال 1909 با دیدن ماشین پرنده در بازدید از نمایشگاه جهانی Alaska–Yukon–Pacific که در سیاتل برگزار شده بود شیفته هواپیما شد . از آنجا بود که ویلیام بوئینگ تصمیم به خرید یکی از هواپیماهای شرکت گلن مارتین (Glenn L. Martin ) گرفت و در مدرسه پرواز این شرکت به کسب مهارت خلبانی پرداخت .
تاریخچه شرکت بوئینگ
در تاریخ 15 جولای 1916 ویلیام بوئینگ به همراه دوست خود جورج کنراد وسترولد (George Conrad Westervelt ) که مهندس نیروی دریایی ایالت متحده بود با عنوان B & W تصمیم به طراحی و ساخت هواپیما برای نیروی دریایی نمودند و این راستا شرکت پسفیک (Pacific Aero Products ) را افتتاح نمودند . و در همین سال هواپیمای بوئینگ مدل 1 یا همان B & W Seaplane که یک هواپیمای 2 نفره تک موتوره با طول 8 متر و سرعت 121 کیلومتر در ساعت به عنوان اولین هواپیمای بوئینگ ساخته و به پرواز درآمد .
<< ماشین پرنده و هواپیمای دو نفره مدل 1 >>
در سال 1917 و در زمانی که امریکا وارد جنگ جهانی اول شد جورج کنراد وسترولد که در خدمت نیروی دریایی ایالات متحده بود به سواحل شرقی و به کارخانه هواپیما نیروی دریایی در فیلادلفیا منتقل گشت . با رفتن جرج ویلیام بوئینگ نام شرکت را از پسفیک به شرکت هواپیمایی بوئینگ تغییر داد و از نیروی دریایی دستور ساخت 50 فروند هواپیما را گرفت .
پس از جنگ جهانی اول و کم شدن درخواستها برای هواپیماهای نظامی در سال 1919 بوئینگ اولین هواپیمای تجاری مدل 6 با عنوان Boeing B-1 را به پرواز در آورد و هواپیماهای مدل C را به جهت حمل بسته های پستی طراحی نمود .
در سال 1920 بوئینگ مدل 8 با نام BB-L6 را رونمایی کرد که یک هواپیمای 3 نفره با قابلیت پرواز در ارتفای بیش از چهار هزار متر بود .
در سال 1923 اقدام به طراحی و ساخت هواپیماهای جنگنده جدیدی را در پیش گرفت و با رونمایی از سری مدل PW-9 توانست تولید کننده برجسته ای در ضمینه هواپیماهای نظامی شود .
در سال 1925 مدل بوئینگ 40 به درخواست اداره پست ایالات متحده به عنوان یک هواپیما کاملا متعارف طراحی و ساخته شد و بعدها در طی سال های 1925 تا 1932 با انجام اصلاحات و پیشرفت در موتور و بدنه ، مدل های 40 A ، 40 B ، 40 C ، 40 H ، 40 X و 40 Y بنا به درخواست های مختلف طراحی و ساخته شدند .
<< نمایی از داخل کارخانه بوئینگ در قدیم و جدید >>
در سال 1926 بوئینگ یک خط هوایی با عنوان حمل و نقل هوایی بوئینگ ایجاد کرد که یک سال بعد با شرکت Pacific Air Transport ادغام شده و اویل پرواز خود را در تاریخ 1 July 1927 به انجام رساند .
در سال 1928 از سری بوئینگ مدل 80 با قابلیت حمل 12 مسافر و بعد با انجام تغییراتی مدل 80 A با قابلیت حمل 18 مسافر رونمایی کرد و آن را در خط هوایی حمل و نقل بوئینگ مورد استفاده قرار داد . همچنین هواپیما نظامی P-12 / F4B را برای اولین بار به پرواز درآورد .
سال 1929 شرکت بوئینگ شرکت های هواپیماسازی برزگی چون پرات و ویتنی ، همیلتون Aero Manufacturing و Chance Vought را خرید و به این وسیله شرکت هواپیمایی و حمل و نقل متحده را افتتاح نمود .
بوئینگ توانست در سال 1930 شرکت هواپیمایی ملی را خریداری و به مجموعه خود اضافه کند . و در همان سال بود که اولین هواپیما بمب افکن خود یعنی YB-9 را به پرواز درآورد .
سالهای 1931 تا 1933 سالهای پیشرفت صنعت در هواپیماهای بمب افکن بوئینگ قرار گرفت و مدل 248 با عنوان P-26 Peashooter و مدل 247 را در این سالها طراحی و به پرواز درآورد .
در سال 1934 دولت ایالات متحده امریکا ویلیام بوئینگ را متهم به اقدامات انحصاری کرد . در همان سال، قانون هواپیما شرکت های هواپیمایی را مجبور به جدا کردن عملیات پرواز از توسعه و ساخت کرد ، بنابراین شرکت هواپیمایی و حمل و نقل متحده به سه شرکت کوچکتر با عنوان های شرکت هواپیمایی بوئینگ، خطوط هواپیمایی متحده وشرکت هواپیمایی متحده تقسیم شد پس از آن تقسیمات ویلیام بوئینگ سهام خود را فروخت ولی نام بوئینگ بر روی این شرکت بزرگ باقی ماند .
در سال 1935 شرکت بوئینگ هواپیمای مسافربری بر پایه هواپیمای بمب افکن B-17 طراحی نمود که به بوئینگ 299 شهرت یافت و پس از انجام اصلاحاتی در ساخت مدل B-309 را رونمایی کرد و پس از آن با بالا بردن سطح کیفی و افزایش تعداد پذیرش مسافرین در سال 1937 مدل بوئینگ B-307 وارد عرصه تجارت شد که در زمان خود انقلابی در صنعت هواپیمایی به شمار می آمد .
ایالات متحده در دسامبر 1941 وارد جنگ جهانی دوم شد . این جنگ نیازمند قدرت نظامی شدید بود تا بتوانند از اقیانوسها عبور کنند . بیشتر هواپیماهای تجاری برد بلند چهار موتوره از جمله 14 کشتی هوایی خطوط هوایی PAM و 5 بوئینگ 307 TWA با تمام قوا در اختیار ارتش و در حال خدمت دهی بودند. در این شرایط مخزنهای سوخت اضافی به این هواپیماها افزوده شد تا برد پرواز بیشتری که مورد نیاز بود را به آنها بدهد و تا پیش از ورود داگلاس C-54 در نوامبر 1942 اینها تنها هواپیماهای تجاری ساخته شده ایالات متحده آمریکا با توانایی عبور از اقیانوس آتلانتیک به همراه بار بود .
در طول سالهای جنگ جهانی دوم ، شرکت بوئینگ اقدام به تولید انبوه هواپیمای بمب افکن سنگین چهار موتوره مدل B-17 فلایینگ فورتس و مدل B-29 نمود.
پس از جنگ جهانی دوم شرکت بوئینگ اقدام به طراحی و ساخت مدل های جدیدی از هواپیماهای مسافر بری کرد و در سال 1957 مجهز ترین هواپیمای مسافر بری آن زمان خود یعنی مدل B-707 را به بازار عرضه نمود که مورد استقبال خوبی نیز قرار گرفت . طی پیشرفت در طراحی و رفع نیاز های شرکتهای مسافر بری و همچنین مسافرین ، بوئینگ اقدام به طراحی و ارائه مدلهای B-727 درسال 1963 و B-737 در سال 1967 و B-747 در سال 1969 و ورود آنها به صنعت هواپیمایی جهان نمود .
در آن سالها طی قراردادی که مابین شرکت بوئینگ با سازمان فضایی آمریکا ( ناسا ) بسته شده بود شرکت بوئینگ اقدام به ساخت موشک و سفینه های فضایی نمود و در سال 1974 پس از ساخت سفینه آپولو اقدام به طراحی سفینه مارینر 10 نمود که در همان سال توسط ناسا به فضا فرستاده شد .
در سال 1990 هواپیما مسافر بری B-737 به عنوان پرفروشترین هواپیمای جهان مطرح شد. در طی این سالها بوئینگ اقدام به ساخت مدلهای B-757 و B-767 و B-777 نیز نمود.
در سال 1997 شرکت بوئینگ اقدام به خرید شرکت هواپیمایی مک دانل داگلاس نمود و این 2 شرکت با هم ادغام شدند و در پی آن هواپیما شرکت مک دانل داگلاس MD-95به بوئینگ 717-200 تغییر نام پیدا کرد و تولیدMD-11 متوقف شد .
در سال 2005 شرکت بوئینگ از جدید ترین هواپیمای مسافر بری خود یعنی مدل B-787 که یک هواپیمای پهن پیکر بود رونمایی کرد . تعداد مسافران قابل حمل توسط این هواپیما، بسته به تعداد و نوع صندلیها 210 تا 330 نفر است. این هواپیما نسبت به دیگر هواپیمای مسافربریِ بوئینگ ازلحاظ مصرف سوخت دارای بازده بالاتری است و اولین بوئینگی است که از کامپوزیت در بیشتر بدنه آن استفاده شده است . بوئینگ برای نخستین بار در تاریخ 8 ژوئیه 2007 با تشریفات گسترده از این هواپیما رونمایی کرد. این هواپیما، سریع فروشترین هواپیمای مسافربری تاریخ است .
جدید ترین مدل ارائه شده هواپیمای مسافر بری توسط شرکت بوئینگ مدل B-737 MAX بوده که در سال 2015رونمایی گردیده است.
در حال حاضر شرکت بوئینگ اولین و بزرگترین شرکت هواپیما سازی جهان در ساخت هواپیماهای تجاری و دومین شرکت بزرگ در ساخت سیستمهای دفاعی جهان است. حوزه فعالیت های بوئینگ محدوده گستردهای از سیستمها، محصولات و خدمات فضایی و دفاعی را در زمینه طراحی، تولید و پشتیبانی هواپیماهای تجاری، جنگندها، بمبافکنها، موشکها، سفینههای فضایی، ماهوارهها، جنگافزارها و فناوریهای مختلف نظامی و دفاعی، در برمیگیرد.